Stopmotion-film

Jaha, nu var det dags att inviga kategorin "Musik & Video"! Och detta med en kortfilm. För ett tag sedan gjorde jag den här stopmotion-filmen. Det var en uppgift i skolan, där man skulle göra en animerad kortfilm med titeln "Drömmen". Här är den alltså!

Liv-snödvändigt

Nja, kanske inte riktigt livsnödvändigt, men nästan iallafall! På senare tid har jag grottat ner mig i Liv Strömquists serier och hon är sjukligt rolig, smart, tuff, feministisk och tämligen radikal. Och det är grymt!

Läs "Prins Charles känsla"! Jag tycker den är mest intressant eftersom hon 1) refererar till sjukt mycket doktorsavhandlingar och annan fakta samt att den 2) har ett sammanhållet tema, nämligen parrelationer. Livsnödvändigt är ordet. LÄS DEN. NU.
Böckerna på bilden är, från vänster: "Einsteins fru", "Prins Charles känsla", "Hundra procent fett" och "Ja till liv!"

Från "Einsteins fru", i en serie som handlar om Britney Spears:

Första sidan på Prins Charles känsla:


"It's a rather nice day"

Jag har tänkt göra en stopmotion-film så i studiesyfte (typ...) tittade jag på Corpse Bride! Yes! Och den är rätt grym, särskilt om man tittar på animationen... tror aldrig jag kommer sluta bli förvånad över deras dockor. Känns som mekanik på rymdraket-nivå ungefär. Därtill får animatörerna dockorna att röra sig olika! Helt otroligt! Dessutom är karaktärerna så himla härliga, typ Victors (huvudpersonens) pappa. Notera spiralerna i polisongerna, liksom.

(Han)
Klicka här för att titta på första scenen!! Gör det!!

Vem gömmer sig i skogen?


AnsiktslyftJahaja! Nu ser allemanskunskap annorlunda ut. Jag har gjort alltihopa bredare så nu kan man se bilderna bättre. En intellektuell typ (herr Einstein) har ersatt muskelknutten (herr Schwarzenegger).  Dessutom har det tillkommit en kategori, nämligen Musik & Video (den syns dock inte ännu eftersom det inte finns några inlägg där). Förhoppningsvis ska det hamna lite spännande saker där!

Varmt välkommen till Allemanskunskap 2.0!


Coola katter #3

Den animerade filmen "En katt i Paris" verkar supermysig! Och jazzigt gangster-aktig, precis som coola katter är. (?)

Coola katter #2

På tal om coola katter har Snook en rad i Mr Cool som går såhär: 
Det här är sagan om
coolaste katten i det långa landet falukorv


...tungt.

Coola katter

Undrar vad uttrycket coola katter kommer ifrån!? Målade en bild med super-duper-coola gangster-katter (utan att bli mycket klokare).

Okej, tryck på PLAY

En sen natt satt jag och klippte i papper och kände mig ganska allmänt party.

RSS 2.0