Det knepiga med photoshop är att man kan hålla på hur länge som helst(Tu la séquestré, bâillonné ligoté)

När jag målade den här lyssnade jag på den här fräsiga låten:


Gifar eller lyckan över Photoshop CS5


Kände mig lite i emmabodastämning sådär. ERA ÖGON SKALL BLÖDA


Sherlock Horn

Anna är ser så finurlig ut ibland att jag misstänker att hon egentligen är en detektiv (eller nåt annat mystiskt), som hittar bortsprunga katter och löser andra stora mysterier.

Ofelia

Detta fotot påminner mig om John Everett Millais' "Ofelia" och John Bauers illustrationer till "Agneta och Sjökungen".Opera

A3, akryl och akryltusch

En målning som jag målat färdigt nyligen. Jag tänker mig att han sitter och väntar på något i någon teaterkuliss... jag lyssnade på opera när jag målade den här! Förresten ska jag se en opera snart, det lär bli maffigt.

Den här låten har jag haft på hjärnan i flera dagar nu:

Zacarías


A3, akryl och akryltusch
I en bok som jag håller på och läser just nu finns det en karaktär som dyker upp och försvinner på cirka tre sidor, och honom bestämde jag mig för att måla! Han kallas för Zacarías. Såhär introduceras han:

"En av dem hon brukade se i sina drömmar var Zacarías, en ängel som alltid var klädd i svart och hade sällskap av en svart katt med gula ögon och svavelluktande andedräkt. Zacarías visste allt: han hade förutspått vilken dag Jacintas farbror, en krämare som sålde salvor och helgat vatten, skulle dö."
När jag nästan var färdig kom jag på att jag glömt katten! Damn! Boken heter Vindens skugga och handlar om en pojke som växer upp i Barcelona efter andra världskriget.

Jag kände för att måla något riktigt tekniskt med proportioner och perspektiv och grejer. Det tog ett ganska bra tag att försöka få till rumskänslan någorlunda som jag ville ha den, och jag vet inte om jag fick till det riktigt... Nu har jag tittat på den här så mycket att jag inte vet hur den ser ut längre! Puh.

Bara Bobban

Bob Dylan. När jag var liten trodde jag att han bara spelade country, men det visade sig att jag hade fel.

Här är en sjukt snygg scen ur I'm not there! Cate Blanchett spelar Bobban och det är grymt.


Kråkfötter

På sistone har jag målat en del bilder med fåglar.
Den stora bilden kom till under ett telefonsamtal, och de två små bilderna blev jag tvungen att avsluta illa kvickt eftersom jag fick feber. Så de är ena riktiga snabbisar! Längst ner finns en bra låt med pingviner i bandnamnet.

Klicka på dom små bilderna för större storlek.

The Penguin Café Orchestra - Oscar Tango

Bananas på skånska


RSS 2.0